Activiteiten

Om je uitstekend te vermaken

Handboogschieten:  € 10,50 p/p

inclusief 3 consumpties

Handboogschieten – vanaf 6 personen

Een actieve en spannende activiteit waarbij met behulp van een handboog het doelwit geraakt dient te worden.

Onder begeleiding worden de vaardigheden van het handboogschieten aangeleerd.

Wij hebben rechts en linkshandige bogen onze doelen staan op 10 meter dus leuk voor dames en heren maar ook voor kinderen vanaf 8 jaar.

Natuurlijk kunt u dit combineren met een all you can eat en drink arrangement bij buffet restaurant ’t Beugelke

Oudhollandse spellen: € 7,50 p/p

inclusief 3 consumpties

Stap terug in de tijd en speel Oudhollandse spelletjes.

Voor ouderwets speelplezier kun je kiezen voor oudhollandse spelletjes. Laat je helemaal gaan met sjoelen, hamertje spel, katapult spel, flipperen, rol het rad, dobbelen, enz.

Terug in de tijd zonder digitaal vermaak, en speel de spelletjes van vroeger. Misschien ken je ze nog? Ga de uitdaging aan en speel en doe een aantal van deze spellen zelf. Deze Oudhollandse spelletjes verliezen nooit hun charme en je zult versteld staan van de talloze spelletjes die bijna in de vergetelheid zijn geraakt, maar waar je, net als vroeger, nog steeds zo waanzinnig veel lol aan kunt beleven.

Niet alleen bestemd als groepsuitje voor kinderen, maar tegenwoordig ook steeds meer in trek als familiedag of als alternatief voor een bedrijfsuitje. Daarnaast kun je kiezen voor een wat uitgebreidere variant, compleet met een all you can eat arrangement.

Natuurlijk kunt u dit combineren met een all you can eat en drink arrangement bij buffet restaurant ’t Beugelke

Beugelen:  € 7,50 p/p

inclusief 3 consumpties

Beugelen is een balspel dat al eeuwen wordt gespeeld en is een van de oudste balsporten in Nederland. Beugelen is nog steeds populair in Noord-Brabant en Limburg en daarmee een typisch Zuid-Nederlandse activiteit.

Bij het beugelen krijgt u een kunstof schop of sleger. Met deze schop is het de bedoeling dat u een zware, 4 kilogram wegende bal door een ring in het midden van de baan laat rollen. Een team verdient punten door de eigen ballen door de ring te sturen. De deelnemers moeten echter ook proberen de scoringskansen van de tegenstanders te saboteren door hun ballen uit de baan of achter door de beugel te spelen.

Beugelen is geschikt voor zowel jong als oud en daarmee zeer geschikt als familie activiteit. Daarnaast bevindt onze beugelbaan zich binnen in partycentrum ’t Beugelke en is de baan hierdoor overdekt. Ons beugel arrangement is daarom een succes bij goed én slecht weer. U krijgt voor het beugelen speluitleg en tijdens het begin van het arrangement wordt u begeleid door ons, zodat het lekker spel soepel verloopt.

Als u wellicht denkt dat beugelen een oubollig spel is, dan heeft u het mis. We staan elke keer weer versteld hoe fanatiek onze bezoekers spelen. We organiseren namelijk een competitie voor de beugeldeelnemers.

Natuurlijk kunt u dit combineren met een all you can eat en drink arrangement bij buffet restaurant ’t Beugelke.

Jeu de boullen:  € 7,50 p/p

inclusief 3 consumpties

 1. Het werpen gebeurt vanuit de werpcirkel. De voeten van de speler moeten in de cirkel staan en mogen niet van hun plaats komen voordat het geworpen but of de boule de grond heeft geraakt. De boule wordt altijd onderhands gegooid.
 2. Vanuit de werpcirkel mag een speler van dit team het but (het houten balletje) op een afstand van ten minste 5 meter en ten hoogste 8 meter gooien. Het but moet tenminste 1 meter van een obstakel afliggen. Degene die werpt moet in de werpcirkel met beide voeten op de grond blijven.
 3. Het team dat het but werpt, speelt ook de eerste boule en probeert deze zo dicht mogelijk bij het but te plaatsen.
 4.  De speler die het but werpt, hoeft niet als eerste te spelen, het mag ook een medespeler zijn.
 5. Nu komt de tegenpartij aan de beurt. Deze probeert een boule dichter bij het but te werpen. Dit kan door een boule beter te plaatsen, of door een boule weg te stoten.
 6. Lukt dit niet, dan mag datzelfde team een nieuwe bal gooien. Dit kan zo doorgaan, totdat alle boules van 1 team zijn gespeeld. In dat geval heeft het andere team 5 boules over die nog gespeeld kunnen worden en een kans maken voor een hogere score.
 7. Lukt het de tegenpartij wel een boule dichter bij het but te plaatsen, dan is het andere team weer aan de beurt.
 8. Tijdens het spel kan het but buiten de baan ( of tegen de achterkant ) komen de werpronde wordt dan opnieuw gespeeld
 9. Nu mag het eerste team weer proberen de situatie naar haar voordeel om te buigen en gaat daar mee door tot het al of niet gelukt is. enz.
 10. Heeft een team geen boules meer dan kunnen de tegenstanders met de nog resterende boules proberen meer punten te scoren. Hebben beide teams geen boules meer dan worden de punten geteld.
 11. Iedere boule die beter ligt dan de dichtst bijzijnde boule van de tegenpartij levert 1 punt op.
 12. Een winnend team kan per werpronde minimaal 1 punt en maximaal 6 punten scoren. Een verliezend team haalt geen punten.
 13. Het team dat de voorgaande werpronde heeft gewonnen, mag de nieuwe werpronde beginnen.
 14. Het team dat als eerste 8 punten bereikt is de winnaar.

Darten:  € 7,50 p/p

inclusief 3 consumpties

Darts wordt gespeeld tussen 2 spelers of partijen, iedere speler heeft 3 darts.

De meest voorkomende spelvorm is 501, waarbij beide spelers/teams 501 punten krijgen die moeten worden weggespeeld.  Bij iedere beurt mag een speler 3 pijlen gooien waarbij het getal op het bord aangeeft wat de score is. De punten in de buitenste smalle ring tellen dubbel en in de middelste smalle ring zijn 3x de score waard. De bull in het midden telt voor 25 punten, de bull’s eye (of dubbele bull) telt voor 50 punten.

Degene die als eerste op 0 uitkomt wint de leg. De laatste pijl die men gooit om op 0 uit te komen moet een dubbel zijn (buitenste ring) of een Bull’s eye. Gooit men te veel dan blijft de score van de vorige beurt staan. Een wedstrijd bestaat uit ‘sets’ bijvoorbeeld 3 legs is 1 set. Men spreekt van te voren wordt af hoeveel sets er gewonnen moeten worden om de partij te winnen, bijvoorbeeld best of 3 of best of 6 legs. Ook het aantal legs per set wordt van te voren afgesproken.

Scroll naar top
Open chat
Direct gesprek starten?